Musicaltalent gezocht voor Spring Awakening (Hilversum/Amsterdam)
Plzier Entertainment brengt met grote trots “Spring Awakening”. De show zal op 26 en 27 oktober 2024 te zien zijn in het Polanentheater te Amsterdam. Wij zijn op zoek naar getalenteerde castleden vanaf 16 jaar (met theaterervaring). De audities zullen zijn op zaterdag 13 januari en zondag 14 januari (ochtend- en een middagblok) in Hilversum.
De repetities zullen plaatsvinden op de woensdagavond van 19.00 – 22.00 uur in Hilversum. Meld je snel aan voor de audities van “Spring Awakening” via www.plzier.nl/audities. Daar vind je ook meer informatie over de rolomschrijving, het repetitieschema en de deelnemersbijdrage.
Plzier Entertainment staat voor plezier hebben in wat je doet! Tijdens de repetities vinden wij dit ook erg belangrijk. De sfeer is gezellig en er gaat veel gelachen worden. Daarnaast verwachten we van iedereen een professionele houding. Tijdens de repetities gaan we naast het werken met de gehele groep, ook individueel met castleden aan de slag. In deze productie kan iedereen zich (verder) ontwikkelen. Iedereen zal stralen in onze versie van “Spring Awakening”!!
Spring Awakening:
“Alles is kut!” De titel van het explosieve nummer uit Spring Awakening, die de vibe van deze succesvolle poprock-musical weergeeft. Een musical met hedendaagse pop-rockmuziek, dat in geweldig contrast staat met het verhaal van toen.
Stel je eens voor: een school in 1891 met strikte docenten en leerlingen ingesnoerd in donkere schooluniformen. Hun pakken lijken wel dwangbuizen en door hun hoge zwarte veterschoenen voelt het wel alsof ze in het leger zitten. De jongeren zijn op zoek naar hun identiteit en seksualiteit, terwijl school, kerk en ouders elk opkomend gevoel compleet onderdrukken. Maar in hun gedachten breken ze los, op zoek naar antwoorden op vragen die ze niet mogen stellen. Een zoektocht met verstrekkende gevolgen.
Het verhaal is een bewerking van het toneelstuk Frühlings Erwachen van Frank Wedekind uit de (eind) negentiende eeuw. Het was toen mega controversieel vanwege de thema’s waar de jongeren in het stuk mee dealen: homoseksualiteit, misbruik, abortus en zelfmoord. Onderwerpen die vandaag de dag nog altijd actueel zijn.