Karthago viert 10-jarig bestaan met de musical Nine

“Ik zal voor altijd Negen zijn …” de ticketverkoop van Karthago’s tweede musical dit jaar loopt heel vlot. Nine speelt op 31 oktober, 1 & 2 november om 19u30 en 3 november om 14u30 in De Nieuwe Melac in Zwijnaarde. Voor vrijdag en zaterdag zijn er nog maar enkele tickets beschikbaar. Meer informatie en tickets op www.karthago.be

Dit jaar viert de Gentse musicalvereniging Karthago haar 10de verjaardag. Daarom brengen ze maar liefst twee musicals op de planken. In april 2024 verkocht “Pippin” volledig uit en begin november komt deel 2 van het feestjaar op de planken de musical “Nine”. Om de verjaardag extra in de verf te zetten, zal er ook voor Nine een galavoorstelling zijn op vrijdag 1 november 2024. Verwacht je aan een rode loper, een drankje bij aankomst en vier onze verjaardag mee in stijl (dress-code: black tie/gala).

In Nine volgen we de beroemde Italiaanse regisseur Guido Contini, die geen inspiratie kan vinden voor zijn volgende film. Het is duidelijk dat het geen flop mag zijn, want zijn meeste recentste films waren geen succes. Om een film te kunnen te kunnen maken zoals in zijn gloriedagen, gaat hij daarom ten rade bij alle vrouwen in zijn leven, zijn vrouw, zijn minnares, zijn muze, zijn moeder, … Nine gaat over het evenwicht en de harmonie vinden in alle soorten relaties in het leven en hoe dat soms helaal uit balans drijgt te geraken.

Nine is gebaseerd op de film 8 1/2 van Federico Fellini.​ De musical van Maury Yeston ging in 1982 op Broadway in première en won dat jaar ook de Tony Award voor beste muziek en beste musical! In 2008 kwam er ook een film gebaseerd op deze productie uit, met onder andere Fergie, Nicole Kidman en Judi Dench in de hoofdrollen. Onvergetelijke nummers van de musical zijn ongetwijfeld: “Be Italian” en het prachtige “Unusual Way”. Deze en nog veel meer nummers worden in november live begeleid door een geweldig 20-koppig live-orkest!

Karthago brengt Nine met een kleine cast van 11 sterke mensen. Verwacht je aan een uniek zaal concept, prachtige samenzang, wervelende choreo’s en mooie scene’s.

CAST

Guido: Tim Vereecken
Louisa: Anne-Sophie Metselaar
Claudia: Laure Gabriël
Carla: Athina Van Vynckt
La Fleur: Elisa Vanheertum
Saraghina: Ellen Tijtgat
Guido’s moeder: Katelijn Florizoone
Andere rollen: Fien De Meyer, Isa Peirens, Irene Vanheertum

CREATIVES

Regie: Dieter De Smedt
Choreografie/Regie assistentie/Vertaling: Arne Schögler
Muzikale Leiding: An Verleysen
Zangcoaching solisten: Kristina Van Duyse
Zangcoaching ensemble: Jos Vanden Abeele

Geef een reactie